Hoe kunnen we helpen?

Zelfvertrouwen en Hypnotherapie

You are here:
< Back

Zelfvertrouwen en Hypnotherapie

Binnen de Hypnotherapie en Medische Hypnose  zijn er zelfversterkende oefeningen en visualisaties waarbij je het onbewuste kunt trainen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit is een groeiproces en daarom is het ook belangrijk om deze oefeningen elke dag een of meerdere malen te doen. Voor je onbewuste is het belangrijk om steeds meer vertrouwd te raken met dit gevoel van zelfvertrouwen waardoor je als vanzelf merkt dat je meer gaat durven en doen en je je steeds prettiger gaat voelen.

Onvoldoende zelfvertrouwen als gevolg van een trauma

Naast deze versterkende oefeningen kan het belangrijk zijn om eventuele oorzaken aan te pakken. EMDR en andere hypnotherapeutische technieken kunnen dan zeer goed bijdragen om het trauma te verwerken en neutraal te krijgen in je brein, dat wil zeggen dat er geen negatieve invloed meer vanuit gaat.

Ondersteuning van Klassieke homeopathie

Het kan zinvol zijn om de behandeling te laten samengaan met Klassieke homeopathie. Het proces wordt dan nog eens extra ondersteund waardoor er sneller resultaat geboekt kan worden omdat iemand zich dan beter in zijn vel voelt zitten en de oefeningen meer effect kunnen hebben.