Mijn werk

“Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Niet elk schilderij heeft een boodschap. Je kunt een voorkeur hebben voor een onderwerp, kleur of schildertechniek. Vaak spelen onbewuste motieven mee in de keuze van een schilderij. Maar het allerbelangrijkst:
ZEGT HET SCHILDERIJ JOU IETS?”

ERIC KOEDAM   •   KUNSTZINNIG VORMGEVER | THERAPEUT

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Klik op een schilderij en je ziet meer schilderijen in deze categorie

Bekijk mijn prijzen

Over mij

Ik ben Eric Koedam, therapeut met een eigen praktijk aan huis in Zwolle-Zuid en sinds 2006 actief bezig met schilderen. Overgestapt van de keramiek naar de acrylverf. Het prettige van acrylverf is dat je gelijk ziet wat er gebeurt. En verf kan een verrassende uitwerking hebben. Verf leeft, smelt, draait, glijdt langzaam uit of verdikt zich. En dat in de meest prachtige kleuren. Alles kan tot leven komen in een heerlijke eigen wereld.

Dat ene mooie moment vangen…

Je kunt een foto ophangen van dat ene mooie moment. Maar een schilderij hangt anders. Je kunt als schilder spelen met kleuren, intensiteit opbouwen en op andere plekken op het doek weer rust creëren. Een schilderij kan zo spetterend van de muur loskomen, zeker als het een goede belichting krijgt.

En zo kan dat ene moment helemaal uitgelicht worden. De achtergrond vervaagt, het onderwerp komt naar voren en vraagt de ruimte. Schitterend in zijn kleuren en dynamiek.

“Ik ben op zoek naar dat moment dat het beeld spannend maakt of juist verstilt. Het is dàt moment dat je je ook persoonlijk betrokken en geraakt voelt.”

ERIC KOEDAM   •   KUNSTZINNIG VORMGEVER | THERAPEUT